Incepe sezonul semintelor la Lugoj: Salprest ofera pana la 200 de locuri de munca

mal lugojCand vine caldura, multi lugojeni isi dau intalnire „pe mal” la o caterinca si o punga de seminte. In speranta ca va iesi din insolventa, Salprestul face anul acesta o declaratie curajoasa! Firma de salubrizare a anuntat ca va investi in aceasta primavara in masini performante de colectare a semintelor si peturilor lasate de cocalarii care isi petrec dupa-mesele pe malul Timisului, investitie care va asigura si multe locuri de munca.

„Programul de decocalitizare este foarte bine pus la punct. Fiindca nu vrem sa fim luati prin surprindere de covorul de seminte care va napadi malul, dorim sa angajam pana la 200 de tineri care nu vor reusi sa ia Bac-ul, cu un salar de pornire de 2000 de lei. Nu vrem sa patim ce am patit in 2011, cand 3 lugojeni au murit sufocati dupa ce au cazut si cocalarii de pe mal au mancat seminte deasupra lor”, declara directorul Salprest.

Programul este in totalitatea sustinut de Primaria Municipiului Lugoj, care afirma ca salariile angajatilor Salprest vor fi platite din cresterea impozitului la seminte, pretul unui pachet de 100 de grame ajungand in aceasta vara la 50 de lei.

Aceasta manevra nu va face decat sa le creasca „ valoarea” celor care sparg seminte pe mal, iar acest obicei va deveni un lux pe care nu oricine si-l va putea permite. Mai mult, actiunea duce si la cresterea traficului ilegal de semintelor din Ucraina, pe piata neagra pretul fiind de 24 lei, de trei ori cat un pachet de Plugaru fara filtru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *